Salate

duminică, 17 februarie 2013

Salată cu caizer, roșii cherry și sos aromat

Ingrediente:
  • 150g caizer afumat 
  • 150g roșii cherry (sau roșii normale)
  • 150g salată verde
  • 12 ouă de prepeliță (sau 4 ouă de pui)
Sos aromat:
  • 50 ml ulei de măsline
  • o jumatate de lămâie
  • 1/2 linguriță  maghiran uscat
  • 1/2 linguriță  busuioc uscat
  • sare
  • piper
Preparare:
Fierbeți ouăle de prepeliță, după ce au fiert și s-au răcit le tăiați în două, caizerul tăiați felii mici, roșiile cherry tăiați în două și adaugi salata verde tăiată mărunt sau ruptă.
Pentru prepararea sosului se amestecă ulei, sucul de lămâie, maghiran, busuioc, sare și piper, apoi amestecați cu salată.

*O salata delicioasa! În loc de caizer se  poate folosi orice delicatese din carne - șuncă, somon, pastramă, piept de pui afumat etc. 
Privind numărul de ingrediente se pot obține 4-6 porții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu